Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Ο έρωτας είναι κρασί

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι έρωτες του καλοκαιριού είναι εφήμεροι και δεν έχουν προοπτική, ειδικά όταν μεσολαβεί ένας μακρύς χειμώνας και χιλιάδες χιλιόμετρα στεριάς και θάλασσας. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει μόνο το ένστικτο. Αρκεί η βεβαιότητα ή η ψευδαίσθηση ότι η κοινή καταγωγή και οι κοινοί κώδικες επικοινωνίας είναι αρκετοί για να φουντώσουν τα συναισθήματα.
Κι οι χαρακτήρες; Εκείνοι στέκονται στο παρασκήνιο και περιμένουν τη σειρά τους. Κάποια απάνεμη μέρα του Σεπτέμβρη ή του Οκτώβρη, κάποιο γλυκό απόγευμα του φθινοπώρου, μέσα στην ηρεμία ή στην μοναξιά θα καταλάβεις πόσο σου ταιριάζει το άλλο πρόσωπο. Τότε είναι που θα ανακαλύψεις τι σημαίνει απουσία και τι σημαίνει υπομονή.
Ζήσε το καλοκαίρι σου σαν να είναι το τελευταίο. Μην ψάχνεις εγγυήσεις για την ποιότητα, για τη διάρκεια, γι αυτό το ατίθασο μωρό που θέλεις να το βάλεις στην κολυμπήθρα και να το βαφτίσεις «σχέση». Χόρεψε ένα καριώτικο ταγκό  και στύψε τις νότες του σαν να ΄ναι ρόγες σταφυλιού.
Υποδέξου ή αποχαιρέτα όποιον αγαπάς κι άφησε το χρόνο να σε πάει και να σε φέρει. Άφησέ τον να κατασταλάξει σαν το κρασί, να καθαρίσει τις εντυπώσεις και ν’ αφήσει τη μακριά του επίγευση. Ένα πλούσιο μπουκέτο από δαμάσκηνα, μέλι και τριαντάφυλλα. Από το περιβόλι στο Μάραθο, από το αμπέλι στο Γιαλισκάρι, απ’ όπου να 'ναι.
Τα πλοία και τ’ αεροπλάνα είναι σύμμαχοι του έρωτα. Στις αποσκευές της επιστροφής, με ευλάβεια λίγο μπρούσκο θα κουβαλήσεις. Κι όταν κρυώσει ο καιρός κι έρθει η στιγμή να το πιεις, θα μάθεις. Θα μάθεις πόσο χρώμα είχε το καλοκαίρι και πόσο έρωτα.
Γιάννης Κέφαλος


 Ξέχνα το hangover!Μέθυσε από τους έρωτες του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου