Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Το αλάτι στην ζωή μας....


Όλοι γνωρίζουμε ότι το αλάτι είναι το πιο βασικό καρύκευμα στην καθημερινή μαγειρική μας. Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη γεύση σε μια συνταγή, αλλά θα... εκπλαγείτε αν μάθετε ότι θα ενεργεί επίσης ως συντηρητικό για τα κύτταρα του αίματος μας και τα αιμοφόρα αγγεία. Το σώμα μας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αλάτι, γιατί κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα εξαρτάται από την παρουσία του νατρίου.

Δεν είναι μόνο το αλάτι απαραίτητο για το σώμα σας, αλλά εδώ υπάρχουν αρκετοί λόγοι να χρησιμοποιείτε αλάτι. Ας ρίξουμε μια ματιά στα ακόλουθα οφέλη του αλατιού στην καθημερινή μας ζωή:

• Το αλάτι είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Είτε πρόκειται για ανθρώπους ή ζώα ,λειτουργεί ως ορεκτικό για το πεπτικό μας σύστημα.

• Το αλάτι μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και για τη διατήρηση των τροφίμων. Προστατεύει τα αποθηκευμένα τρόφιμα από την αλλοίωση επιβραδύνοντας την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για να λιώσετε τον πάγο στη διάρκεια του χειμώνα. Οι άνθρωποι που κατοικούν σε χώρους όπου η θερμοκρασία παραμένει χαμηλά, χρησιμοποιηούν το αλάτι για να λιώσει ο πάγος από το πεζοδρόμιο όταν χιονίζει.

• Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα μείγμα από ένα κουτάλι αλατιού με 4 o κουταλιά νερό για να έχετε λευκά και λαμπερά δόντια. Θα είναι επίσης χρήσιμο για την κακή αναπνοή.

• Το αλάτι κάνει επίσης θαύματα όταν έχετε πονόδοντο. Βάλτε μια πρέζα αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και στη συνέχεια να κάνετε γαργάρες, βοηθά στην διατήρηση των δοντιών καθαρά μέχρι να επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο.

• Θέλετε να κρατήσετε το τυρί σας για περισσότερο καιρό; Βουτήξτε ένα πανί σε νερό αλάτι και τυλίξτε το πριν βάλετε το τυρί στο ψυγείο.

• Εάν το παιδί σας τρώει αργά και το μήλο γίνεται καφέ, κατά τη διάρξεια του φαγητού, μην ανησυχείτε. Όλα τα φρούτα όπως τα μήλα και τα αχλάδια, κατά τη φλούδα τους υποβάλλονται σε μια διαδικασία αποκαλούμενη οξείδωση. Απλά τοποθετήστε τα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό πριν το σερβίρισμα για το παιδί σας, το χρώμα και τη φρεσκάδα των φρούτων θα παραμείνει για πολύ.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για τον καθαρισμό των συσκευών, όπως ορείχαλκο, χαλκό, κουζινικά σκεύη κ.λπ. Με τη μίξη αλάτιου και ξύδιου σε μια παχιά πάστα, μπορεί να εφαρμοστεί ως καθαριτικό. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να εφαρμόσει, τότε ξεπλύνετε καλά με νερό και στεγνώστε καλά.

• Το αλάτι λειτουργεί ως λευκαντικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό δάπεδου του σπιτιού ή τις γωνίες της τουαλέτα σας. Πασπαλίζουμε με το αλάτι στον τόπο όπου έχει συσσωρευτεί υγρό και αφήστε το για λίγο πριν την καθαρίσετε. Το αλάτι θα απορροφήσει την πεισματική μορφή βρωμιάς εκεί καθιστώντας την εργασία σας πιο εύκολη.

• Μπορείτε να βάλετε το αλάτι στα ψημένα αγαθά όπως τα κέικ, τα μπισκότα, σοκολάτες και ψωμί κλπ. εξισορροπεί την γεύση όλων των άλλων συστατικών.

• Σας βοηθά επίσης,για να αφαιρέσετε λεκέδες από τσάι και καφέ σε ποτήρια και καράφες, πασπαλίστε με αλάτι σε ένα σφουγγάρι και χρησιμοποιείτε κυκλική κίνηση τρίβοντας στην περιοχή των λεκέδων.

• Το αλάτι όταν αναμιγνύεται με ζεστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τα ζιζάνια και να αφαιρέσετε μύκητες.
Ελπίζω ότι τώρα θα αρχίσετε να χρησιμοποιείται το αλάτι περισσότερο από ένα καρύκευμα μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Εάν γνωρίζετε περισσότερα για την χρήση του αλατιού στην καθημερινή σας ζωή ζωή, παρακαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας στο πεδίο με τα σχόλια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου