Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Προφυλακτικά με...δόντια.


Ένα γυναικείο προφυλακτικό με "δόντια" σχεδιάστηκε από μια νοτιοαφρικανική γιατρό προκειμένου να κάνει τη δουλειά την οποία η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει, να πιάσει ,δηλαδή, το συντριπτικό ποσό των βιαστών στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Fox News. Το "rape aXe", όπως ονομάστηκε, είναι εφεύρεση της Δρ. Sonnet Ehlers το οποίο και μοίρασε σε 30.000 γυναίκες στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Αυτό είναι που χρειάζεται σε αυτή τη χώρα, η οποία έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά βιασμών στον πλανήτη" μας επισημαίνει η ίδια.

Το προφυλακτικό εισάγεται σαν ένα ταμπόν και ,αν η γυναίκα υποστεί απόπειρα βιασμού, όχι μόνο σταματά το βιασμό, αλλά κάνει το βιαστή να ψάχνει γιατρό για να το αφαιρέσει. Έχει σχεδιαστεί για να "παγιδεύει" το πέος του άνδρα, και το κάνει ακόμη πιο δύσκολο αν προσπαθήσει να το αφαιρέσει. Τα "δόντια" είναι σαν άγκιστρα που αρπάζουν το πέος, αλλά δεν το τραυματίζουν σοβαρά. Καθώς ,όμως, ο "επίδοξος" βιαστής προσπαθεί να το αφαιρέσει, το προφυλακτικό σφίγγει γύρω από το πέος του, προκαλώντας περισσότερο πόνο. Επειδή το προφυλακτικό με δόντια συνεχίζει να πονάει περισσότερο, όταν ο άνδρας προσπαθήσει να το βγάλει, θα αναζητήσει έναν γιατρό, ο οποίος θα είναι ο μόνος που μπορεί να αφαιρέσει αυτήν την οδυνηρή συσκευή. Κάθε άνδρας, όμως, που θα έρχεται στο γιατρό με ένα "τσεκούρι βιασμού" στο πέος του, μετά την αφαίρεση αυτής της συσκευής θα αποστέλλεται στους υπαλλήλους επιβολής του νόμου.

Η Δρ. Ehlers περιγράφει μερικές καταστάσεις που θα καθιστούσε
απαραίτητη την τοποθέτηση ενός "rape aXe". "Η μία είναι σε ένα ραντεβού στα τυφλά και η άλλη όταν η γυναίκα κυκλοφορεί σε μια περιοχή όπου δεν νιώθει άνετα να βρίσκεται. Βέβαια, η συσκευή αυτή χαρακτηρίζεται από τους κριτικούς μεσαιωνική. Ας λένε ότι θέλουν. Όταν κάποιος προσπαθήσει να βιάσει μια γυναίκα, ο πόνος που προκαλείται του αξίζει. Και μόνο αυτός ο πόνος είναι αρκετός ώστε να τον αποσπάσει και να προλάβουμε να ξεφύγουμε. Μετά τη δωρεάν διάθεσή του, το "rape aXe" θα πωλείται έναντι 2 δολαρίων"

Το δικό μου σχόλιο: Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται μία καλή κίνηση κατά του φαινομένου των βιασμών, το γεγονός ότι προκειμένου να λειτουργήσει η συσκευή, ουσιαστικά ο βιασμός έχει συμβεί , το καθιστά αναποτελεσματικό. Ίσως η όλη εφεύρεση να βρίσκει λογική στην "απειλή" και μόνο ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να συμβεί σε όποιον προσπαθήσει να διαπράξει βιασμό καθώς οι γυναίκες θα είναι εφοδιασμένες με αυτή την...προστασία. Όπως και να έχει, μια τέτοια είδηση δε θα πρέπει να μας εφησυχάζει. Σαφώς το πρόβλημα θα πρέπει να τίθεται διαρκώς σε εξέταση για να βρεθεί μια πλήρως αποτελεσματική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου