Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί εμείς έχουμε τη λύση στην ανεργία!


Πριν αρχίσω το σημερινό άρθρο, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Όσοι δεν πιστέψατε ότι χτύπησε κεραυνός την πολυκατοικία μου, μπορείτε να ρωτήσετε τους εξωγήινους που προσγειώθηκαν στον ακάλυπτο. Ευχαριστώ!

 Πώς είστε Blooperάκια; Πώς παν' τα κέφια; Λοιπόν, τις προάλλες πήγα για την εγγραφή στη σχολή. Δε μπορώ να πω ότι ήταν και από τις πιο ωραίες εμπειρίες, μιας και το όλο θέμα με τις παρατάξεις με ξενέρωσε και μετά ήμουν σκασμένος πόσην ώρα, εξαιτίας του θεατρινισμού. Άλλη μια παράσταση λοιπόν στο θέατρο του παραλόγου! Βέβαια, δεν το άφησα να με πάρει από κάτω. 
 Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι μου ήρθαν και άλλα πράγματα στο μυαλό. Κυρίως θέματα που αφορούν στο "μετά" από το Πανεπιστήμιο. Όχι, δε θα σας μαυρίσω κι εγώ την ψυχή. Ίσα ίσα. Βρίσκομαι εδώ, για να γελάμε και να περνάμε καλά. Λοιπόν, άρχισα να σκέφτομαι το όλο θέμα της αποφοίτησης από το Πανεπιστήμιο, μετά απ'όπου οι πτυχιούχοι γνωρίζουν τον πραγματικό κόσμο, ή όπως είναι ευρέως γνωστό "Την μετακόμιση πίσω στους γονείς"! Και όλα αυτά, επειδή διάβασα τις προάλλες ένα άρθρο που έλεγε ότι το 3/4 των πτυχιούχων βρίσκονται άνεργοι με το που αποφοιτούν. Αυτό είναι γύρω στο 49%. Τι εννοείς δεν ξέρω μαθηματικά;! Καλά...
 Προφανώς, εκεί έξω είναι πολύ ανταγωνιστικό το κλίμα. Έτσι, θα σας προσφέρω απλόχερα (ξέρω, το αφεντικό τρελάθηκε! Κουβαρνταλίκια!) μερικές συμβουλές, για να βοηθήσω τους απόφοιτους σχολών να τα πάνε περίφημα στις συνεντεύξεις για δουλειά. Δεν έχω πάει ακόμη στο πανεπιστήμιο, ΑΛΛΑ ορίστε οι συμβουλές μου:
 ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: Για όνομα του Θεού, πλυθείτε! Κάντε μπάνιο! Πρέπει να είστε εσωτερικά καλά, αλλά και να δείχνετε ΚΑΙ εξωτερικά καλά. Ξέρετε, κάποιοι υποστηρίζουν ότι μετράει  αυτό που έχουμε μέσα μας ι; Ε, αυτοί οι άνθρωποι είναι άνεργοι! Be clean!
 ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Πρέπει πάντα μα πάντα να δικτυώνεστε. Και ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να μάθετε να παίζετε γκολφ. Σας μιλάω ειλικρινά, στα γήπεδα του γκολφ λαμβάνουν χώρα όλες οι συζητήσεις για μεγάλες επιχειρήσεις. Ή μπορείτε να μάθετε μίνι γκολφ. Εκεί παίζουν οι συζητήσεις για μικρές επιχειρήσεις.

Η θεία εν ώρα interview!
 ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: Όταν πηγαίνετε σε μια συνέντευξη, πρέπει να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση. Η θεία μου, ας πούμε, όταν παίρνει συνεντεύξεις από ανθρώπους, τους κρίνει από τη χειραψία τους. Πολύ απλό: Αν δεν έχουν λεφτά μέσα στην παλάμη, δεν προσλαμβάνονται! Στο τέλος της συνέντευξης, θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε τις δικές σας ερωτήσεις. Είναι η δική σας στιγμή για να λάμψετε. Εγώ, για παράδειγμα, ξεκινάω με μία καλή ερώτηση, προκειμένου να σπάσει ο πάγος, όπως: "Τι νούμερο σουτιέν φοράτε;" ή "Πού είπαμε ότι γαργαλιέστε;", κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
 Με καλή θέληση, και πιστή εφαρμογή του παραπάνω τρίπτυχου, η επιτυχία είναι σίγουρη. Γιατί δεν υπάρχει οικονομική κρίση, μόνο Νότης!Ένας υπερβολικός, που δεν ξέρει τι του γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου