Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Deus Ex εδώ και τώρα!

 Πριν λίγους μήνες διάβασα ένα άρθρο για τους σκοπούς της Intel ή μάλλον για τις σκέψεις της εταιρίας αυτής, να εμφυτεύσει μικροchip στον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών απο τους ανθρώπους με ασύρματα μέσα... Και όλα αυτά σε λίγα χρόνια.. Η εταιρία αυτή κατασκευάζει εδώ και πολλά χρόνια υπολογιστικά συστήματα και έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία και ανάλογες εφευρέσεις οπότε μπορεί κάποιοι να σκεφτούν ότι για να θελήσουν αυτοί κάτι τέτοιο..κάποιο δίκιο θα έχουν..
 Αλλά εγώ δεν θα σταθώ σε αυτή την άποψη γιατί θα φαντάζομαι οτι οι άνθρωποι οι οποίοι θα την υποστηρίξουν, θα μετριούνται στα δάχτυλα.. Θα σας πω τι σκέφτηκα αμέσως μόλις διάβασα το συγκεκριμένο αρθρο.. Υπάρχει λοιπον ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο ονομάζεται DEUS EX και διαδραματίζεται σε ένα κοντινό(?) μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι έχουν κάνει τεράστιες τεχνολογικές αλλάγες και πλέον η ιατρική βασίζεται ολοκληρωτικά στις μηχανές..Σκεφτείτε δηλαδή τεχνητά μέλη σε όλο το σώμα, πλήρως ενεργά και ''έξυπνα''.. Αυτό ήταν που μου ήρθε πρώτα στο μυαλό και λέω απο μέσα μου 'Εκεί θα φτάσουμε?'' .. 
Είμαι ένα ατομο που υποστηρίζω τη τεχνολογία και μου αρέσει να παρακολουθώ τις εξελίξεις σαν τρελός.. Αλλά σκεπτόμενος όλα αυτά, κολλάω..Αυτό στο οποίο οδηγούμαστε δεν είναι εξέλιξη αλλά μια απογοητευτική αναδιαμόρφωση του ανθρώπινου είδους.. Δεν είναι όμορφη και ομαλή εξέλιξη, παρ ολα αυτά όμως υποστηρίζεται ''τυφλά'' απο άτομα του τεχνολογικού χώρου.. Και φυσικά όλα αυτά στο όνομα του κέρδους των δυνατών.. ( Σε τί άλλο??!!)
 Ελπίζω ότι όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, η πλειοψηφία του κόσμου να απορρίψει κάθε είδους τέτοια αλλαγή και να κρατήσει την ελευθερία της.. Και οι αμφιβολίες δημιουργούνται διότι αν κρίνουμε απο την μέχρι τώρα πορεία των ανθρώπων και την άβουλη προσκόλλησή μας στους υπολογιστές και το Διαδίκτυο, δεν ξέρω κατα πόσο θα είμαστε σε θέση να σκεφτούμε τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας πράξης!!

2 σχόλια: