Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Να ζήσει η αγροτιά!

Βροχή και σήμερα και τι άλλο καλύτερο από το να τα πούμε; Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχουν πολλά καλύτερα, αλλά έχε χάρη που βαριέμαι, αλλιώς...!


Προσλάβαμε και κάτι
παιδιά από την Κίνα...
Ορίστε τι έμαθα σήμερα. Ξέρετε, μαθαίνω πράγματα και μου αρέσει μετά να τα μοιράζομαι με εσάς, όπως, όταν εσείς μαθαίνετε πράγματα, θέλω να πιστεύω, πως τα μοιράζεστε με άλλους. Γιατί έτσι βοηθάμε ο ένας τον άλλον, με το να μαθαίνουμε, να μοιραζόμαστε και με... τα λεφτά!
 Λοιπόν, αυτό που έμαθα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε παρόμοιο με τα μικρά σχέδια που κάνουμε όλοι. Θα σας πω τι εννοώ. Νομίζεις ότι κάτι θα είναι μικρό, λες "Α, σιγά. Αυτό θα είναι απλό!" και τελικά καταλήγει να μην είναι καθόλου μικρό και απλό!
 Αυτό που συμβαίνει τώρα στο σπίτι είναι ότι ανακαινίζουμε τη βεράντα. Βάψαμε τοίχους, κάγκελα, αλλάξαμε τέντες. Ε, αποφασίσαμε να αλλάξουμε και την...χλωρίδα! Γι αυτό είπαμε να αντικαταστήσουμε κάποια μικρά δέντρα και φυτά με κάποια άλλα. Έτσι, έβγαλα ένα φίκο που είχαμε και είπα να βάλω μια αχλαδιά γιατί ξαφνικά την είδα αγρότης μόνος ψάχνει! Γιατί αν έχεις αχλαδιά έχεις και αχλάδια, που μπορείς να τα πουλήσεις, και ποιος δε θέλει να τα πουλήσει στην ανίδεη γιαγιά του από κάτω ορόφου 3 ευρώ το κιλό, για να πλουτίσει; Αυτό θα πει επιχειρηματικό μυαλό!
 Τι έλεγα; Α ναι,  για την αχλαδιά. Εκεί που φύτευα την αχλαδιά έλεγα "Εντάξει, πόσο θα μου πάρει αυτή η δουλειά, μια-δυο μέρες; Σκάβεις μια τρύπα, βγάζεις το παλιό δέντρο και μετά, αφού υπάρχει μια τρύπα ήδη, βάζεις το νέο. Θα 'ναι εύκολο". Αμ δε! Το να βάλω τη γιαγιά μου να κάνει αυτή τη δουλειά, ήταν πολύ κακή ιδέα! Όλη την ώρα φώναζε: "Δε μπορώ άλλο, κουράστηκα. Διψάω.  Θέλω νερό. Νομίζω ζαλίζομαι. Φέρε μου τα χάπια για την καρδιά. Πεθαίνω." και άλλα τέτοια μέχρι που συνειδητοποίησα ότι δε έπρεπε να τη βάλω να σκάψει μια βδομάδα μετά το τριπλό μπάι πας που έκανε...Anyways...
Και kincky γαλότσες!
Fashionable Gardening!!!
 Μετά είπαμε να φέρουμε ειδικούς γι αυτήν τη δουλειά. Κάθε φορά, όμως, που έσκαβαν, χτυπούσαν κι από κάτι. Μια τον αποχετευτικό σωλήνα, μια το σωλήνα ύδρευσης, μια τα καλώδια της ΔΕΗ. Δράμα! Από τους 10 εργάτες, οι 3 είναι στο νοσοκομείο και οι άλλοι 4 στο κρεβάτι της θείας μου! Είπε τους θέλει για κάτι φυτά εσωτερικού χώρου. Εγώ φυτά στην κρεβατοκάμαρά της μια φορά δεν έχω δει!
 Ευτυχώς τελειώνουμε όπου να ναι. Σήμερα ξύπνησα το πρωί με τον ήχο από κάτι καναρίνια που κελαηδούσαν, αλλά και με έναν άλλον ήχο. Να δεις τι ήταν...Α! 2 κομπρεσέρ! Ο ήχος από τα κομπρεσέρ και η εικόνα από μερικούς εργάτες με χαμηλοκάβαλα τζιν που όταν σκύβουν παίζει το "Έχει πανσέληνο απόψε..." (με νιώθετε;!) δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για πρωινό ξύπνημα!


Ένας υπερβολικός, που δεν ξέρει τι του γίνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου