Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Bloopers με το Φώτη και τη Μαρία!

 Όνομα και πράγμα για το blog η χθεσινή ημέρα. Τι εννοώ; Χθες βρέθηκα στα studios του Star Channel και παρακολούθησα την εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας πίσω από τις κάμερες, είδα, δηλαδή, τα...bloopers του F+M live: τι ειπώθηκε off camera, στα videos, τι έγινε στα διαλείμματα, πριν την έναρξη της εκπομπής και ό,τι συνέβαινε πίσω από τις κάμερες στον αέρα.
 Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τη χθεσινή εμπειρία, αλλά προτιμώ να εστιάσω σε μερικά πιο ουσιώδη πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι η εντύπωση που μου άφησε το τηλεοπτικό αυτό δίδυμο. Και σε αυτό το σημείο θέλω να καταγγείλω την έλλειψη έπαρσης, αλαζονείας και κάθε είδους αίσθησης υπεροχής! Πέρα από την πλάκα, αυτό που με έκανε εντύπωση, αν και δε θα έπρεπε, είναι η οικειότητα, η απλότητα, η αμεσότητα και όλα τα καλά σε -ότητα! Από το πρώτο λεπτό ένιωσα πολύ άνετα, πολύ όμορφα. Λες και ήμουν σπίτι μου, στον καναπέ μου και τους παρακολουθούσα με την ίδια άνεση, αλλά αυτήν τη φορά με περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό και λίγο άγχος. Χωρίς καμία υπερβολή, όπως τους βλέπετε στην τηλεόραση, χαμογελαστούς, ευδιάθετους, έτσι είναι και όταν κλείσει η τηλεόραση. Κρίμα κρίμα...και περίμενα έστω μια μύτη πιο ψηλά!!!
 Κάτι ακόμη που με ενθουσίασε, είναι το δέσιμο όλης της "Dream Team". Από το Φώτη και τη Μαρία μέχρι τους cameramen και από την Ιωάννα, τη Νιόβη, το Λουκά και το Γιάννη μέχρι τους floor manager και τα παιδιά που επιμελούνται την όλη εμφάνιση των παρουσιαστών. Και δε μιλάμε για μια τυπική και απλώς ευχάριστη επαγγελματική συνεργασία. Μιλάμε για ένα περιβάλλον μες στην τρελή χαρά, τη διασκέδαση, την πλάκα και τα πειράγματα. Και με ενθουσίασε, γιατί με έκανε να θέλω ακόμη πιο πολύ να ακολουθήσω αυτό που μου αρέσει.
 Και το καλύτερο. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, είχα την ευκαιρία να τους κάνω δυο-τρεις ερωτήσεις, τύπου μίνι συνέντευξη, την οποία και παραθέτω αμέσως:
-Οι φιλικές σχέσεις δεν είναι και από τις πιο εύκολες σχέσεις και ιδιαίτερα στην περίπτωση, όπως και τη δική σας, όπου εμπλέκονται και τα επαγγελματικά. Πώς καταφέρνετε να είστε πάντα δεμένοι; 
Μαρία: -Δεν ήταν ποτέ δύσκολο. Ήταν κυρίως η σχέση που αναπτύξαμε, όπου αγαπιόμαστε και περνάμε πολύ ωραία μαζί. Εξάλλου δουλεύοντας κιόλας μαζί, ήταν πολύ υποστηρικτικό.
Φώτης: -Και νομίζω ότι πιο δύσκολες είναι οι ερωτικές σχέσεις οπότε δεν ήταν τόσο δύσκολο.
-Μπορείτε να μου δώσετε ένα χαρακτηριστικό του άλλου, που να σας εκνευρίζει;
Μαρία: -Το πιο εκνευριστικό του Φώτη είναι ότι, όταν θέλει να φύγει, γιατί τελειώνει η βραδιά, αποφασίζει και φεύγει εκείνη τη στιγμή χωρίς να προειδοποιήσει. Δε λέει: "Ξέρετε, εγώ σε πέντε λεπτά θα φύγω". Σηκώνετε και φεύγει. Εξαφανίζετε!
Φώτης: -Η Μαρία είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος αλλάζει γνώμη ανά πάσα στιγμή. Μπορεί ας πούμε τώρα να θέλει αυτό και μετά να μη το θέλει.
-Και ένα στοιχείο του χαρακτήρα, που τον καθιστά μοναδικό σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω σας;
Μαρία: -Ο Φώτης είναι μοναδικός γιατί είναι αυτός που είναι. Είναι ο Φώτης.
Φώτης: -Θα πω το ίδιο πάλι. Το ότι είναι αναποφάσιστη, ίσως να είναι και από τα καλύτερα πράγματα που κάνει, γιατί έτσι δεν είναι ξεροκέφαλη και κολλημένη.
 -Αν είχατε τη δυνατότητα να στείλετε μόνιμες διακοπές σε ένα εξωτικό νησί έναν από όλους αυτούς που εμφανίζονται καθημερινά, για οποιονδήποτε λόγο, στην τηλεόραση, ποιός-α θα ήταν;
Μαρία: - Όχι, δε θα έστελνα κανέναν, γιατί η τηλεόραση είναι ένα μέσο που δίνει επιλογές. Αν δε μου αρέσει κάτι, απλά θα αλλάξω το κανάλι. Γιατί όλο αυτό το πάθος να φύγει κάποιος; Αν κάνει κάπως τη δουλειά του, μπορεί σε εμένα να μην αρέσει, αλλά θα αρέσει σε άλλους.
Φώτης: -Α, δε με αφορά καθόλου. Εξάλλου, ήδη έχω στείλει πολλούς! Μαρία: Πού; Διακοπές; Φώτης: Όχι. Γενικά...τους έχω στείλει! 
 Αποφάσισα να μην τους ρωτήσω ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Πώς, δηλαδή,  ένα τηλεοπτικό δίδυμο, το οποίο έχει περάσει από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς και από όλες της ζώνες της τηλεόρασης, από το ανεπανάληπτο πρωινό έως τις φανταστικές βραδινές και πολλές μοναδικές απογευματινές εκπομπές, συνεχίζει να σημειώνει επιτυχίες. Αυτό ήταν το πλέον αυτονόητο. Η ειλικρίνεια προς στο κοινό τους, η αμεσότητα και η αγάπη γι αυτό που κάνουν είναι κάποια από τα συστατικά της επιτυχίας τους.
 Και πριν σας αφήσω για σήμερα, αγαπημένα blooperάκια, να πω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' σε όλην τη "Dream Team" του F+M live για τη χθεσινή εμπειρία. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου