Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Φέτος τα Χριστούγεννα...


 Μπορώ να πω ότι φέτος τα Χριστούγεννα δε με εμπνέουν και τόσο πολύ. Θες η αντίστροφη μέτρηση που ξεκίνησε από τις 26 Δεκεμβρίου 2010 στο facebook, θες τα τραγικά βραχιολάκια που μοιράζει το jumbo με κάθε αγορά (που έκανα 2 βδομάδες να καταλάβω τι στο καλό ήταν αυτά), θες οι άθλιες επανεκτελέσεις τραγουδιών από το "τρίγωνα κάλαντα" μέχρι το "all I want for X-mas is you"...Αλλά και πάλι. Είναι Χριστούγεννα.

 Όσο και να μου το χαλάνε ορισμένες βλακείες που γίνονται εν όψει αυτών, δεν είμαι σε καμία περίπτωση από τους ανθρώπους που θεωρούν τα Χριστούγεννα υπερβολικά, κιτς, μες στη χρυσόσκονη και τα glitter. Ούτε μελαγχολώ, ούτε στεναχωριέμαι. Μη σου πω πιστεύω και στον Άι Βασίλη (προς τη μικρή αδερφή της Έλενας: "Όχι, αγάπη μου! Υπάρχει Άγιος Βασίλης! Μην τους ακούς τους άλλους τι λένε!)

 Ακόμη και όσοι δεν αγαπούν τα Χριστούγεννα, ένα μικρό μικρό χαμόγελο θα το σκάσουν, βλέποντας τα πάντα γύρω στολισμένα, να λάμπουν, να δίνουν λίγο χρώμα στις άσχημες μέρες μας. Για αυτό λοιπόν, προτείνω σε όσους λένε ότι δε γουστάρουν τα Χριστούγεννα, να πάρουν από το χέρι τους πιο αγαπημένους και κοντινούς τους ανθρώπους να ξεχυθούν στους δρόμους και να απολαύσουν την γιορταστική ατμόσφαιρα, γεμάτη σπίθες και full christmas spirit. Γιατί μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μια θρησκευτική εορτή, αλλά την ατμόσφαιρα την φτιάχνουμε εμείς. Με τις βόλτες μας, τα γέλια μας, τα τραγούδια μας και κυρίως με ένα μεγάλο, φωτεινό χαμόγελο!

 Σταματήστε τη μίρλα, τη γκρίνια και τη γρουσουζιά. Εδώ το μπόρεσα ακόμη κι εγώ!


P.S.
και για όσους δεν άκουσαν το ανυπέρβλητο χριστουγεννιάτικο τραγούδι του Stan, ντροπή!   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου