Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Christmas by Notis!

 Ανυπέρβλητο blooperάκι, το έχω πάρει πλέον απόφαση ότι μόλις διαβάζω μια έρευνα, θα μου έρχεται έμπνευση να γράφω άρθρο! Χθες, που λες, διάβασα κάπου ότι η Αμερική ξόδεψε ένα δις δολάρια σε αγορές online. Προφανώς το 50% αυτών των αγορών έγινε εν ώρα εργασίας, πράγμα το οποίο εξηγεί γιατί η οδοντίατρός μου είχε αποσπαστεί τόσο πολύ από τη δουλειά της. Εκεί που είμαι με ανοιχτό το στόμα, μου λέει "Μόλις πέτυχα μια καλή ευκαιρία σε κάτι λεοπάρ γόβες στο e-bay. Κόλαση!" και της λέω: "Μπράβο, αλλά μόλις μου βάλατε το σφράγισμα στο αυτί!" Τραγικό!
 Μπορείς να αγοράσεις τα πάντα μέσω internet. Από βιβλία μέχρι ρούχα και από κινητά μέχρι...αδέρφια. Ενδιαφέρον! Και μιας και είναι Χριστούγεννα, διάβασα πως πολλοί αγοράζουν ακόμη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσω internet. Μα, καλά, γιατί κάποιος  να αγοράσει online το χριστουγεννιάτικό του δέντρο; Έτσι, χάνει τη χριστουγεννιάτικη παράδοση του να οδηγήσει μέχρι το βουνό, να διαλέξει ένα από τα δέντρα που πωλούνται εκεί, να δέσει ένα τεράστιο γιγαντιαίο δέντρο στη σχάρα του αυτοκινήτου, να προσπαθήσει να επιστρέψει στο σπίτι πασχίζοντας να οδηγήσει με το δέντρο να του καλύπτει το παρμπρίζ...ε...οk, ok, τώρα καταλαβαίνω γιατί κανείς αγοράζει το δέντρο του online!!! Εντωμεταξύ, πανάκριβα τα έλατα φέτος! Προσωπική εκτίμηση: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 2-3 κλαδιά, 5-6 στολίδια, ένα μπουκάλι Jack Daniel's και...ΜΠΑΜ...έτοιμο το christmas spirit! Άντε και λίγα καλάντα και έρανοι, έτσι για το καλό...
 Α, και τώρα που το θυμήθηκα. Όπως ξέρεις, κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα γίνονται έρανοι. Ε, φέτος εκσυγχρονίστηκε και αυτό. Σήμερα μας χτύπησε την πόρτα μια κυρία, γύρω στα 60. Ξέρεις, από αυτές με το βαμμένο μαλλί που μπλεδίζει και τείνει προς το μωβ, μαυροφορούσα, αλλά το εορταστικό κόκκινο κραγιόν απτόητο! Να φανταστείς, όταν χτύπησε στους απέναντι, ο 6χρονος γιος τους, μόλις την είδε, φώνασε στους γονείς του: "Μαμά, μπαμπά! Ο Τζόκερ από το μπάτμαν!". Τέλος πάντων. Αυτή, που λες, κρατούσε ένα μεγάλο κουτί και μας ζητούσε να συνδράμουμε υπέρ του γηροκομείου της περιοχής. Μόλις της είπαμε ότι δε μας βρίσκονται χαρτονομίσματα, μας είπε ότι δέχονται και πιστωτικές, σε 6 άτοκες δόσεις και έβγαλε κοτζάμ μηχάνημα από την τσέπη της. Εντυπωσιάστηκα! Εγώ κάθε χρόνο έριχνα την πιστωτική της μάνας μου μέσα στο κουτί...Τιμημένα γηρατειά, σας χαιρετώ! (άσχετο)
 Φοβάμαι πως πολλές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις θα χαθούν με τα χρόνια. Ξέρεις, όπως τα γράμματα που λαμβάνεις κάθε χρόνο από τη θεία Ευτέρπη, που σου περιγράφει ό,τι έγινε και δεν έγινε στο σόι τον περασμένο χρόνο. Τώρα πια, μόλις παίρνεις το γράμμα, θα λες "Α! Αυτό το είδα στο facebook, αυτό το διάβασα στο twitter, ε, ντάξει και το ότι ο θείος Ανδρόνικος συνελήφθη για κλοπή, το είδα στις ειδήσεις του Alpha! Λεφτά δεν έστειλε φέτος η βρωμόγρια;!" Πάντως, όσα χρόνια και να περάσουν, κάποιες κλασσικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις θα μείνουν οι ίδιες: Πάντα θα τσακώνεσαι για μια θέση πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο, θα γίνεις τόσο λιώμα στο πάρτυ της δουλειάς, μέχρι να πεις στο αφεντικό σου πώς πραγματικά νιώθεις, θα αλλάξεις χρόνο αγκαλιά με τη λεκάνη (σπιτιού, καταστήματος δεν έχει κάποια διαφορά) και κλασσικά θα κάτσεις στα πόδια ενός αγνώστου στο Σύνταγμα για φωτογραφία...
 Αχ, τα Χριστούγεννα! Η γιορτή που ξεκινάει 1η Δεκέμβρη με τα δεκαήμερα προσφορών στα καταστήματα και τελειώνει 15 Φεβρουαρίου, όταν σου έρχεται ο λογαριασμός της πιστωτικής στο σπίτι! Από εμπορικής πλευράς βέβαια, αν τα Χριστούγεννα δεν υπήρχαν, σίγουρα κάποιος θα τα είχε εφεύρει. 
 Πάντως, εδώ που τα λέμε, τα παλαιότερα χρόνια, αυτές οι μέρες δεν αποκαλούνταν  "Εορταστική Περίοδος". Οι Χριστιανοί τις αποκαλούσαν Χριστούγεννα και πήγαιναν στην εκκλησία, οι Εβραίοι "Χάνουκα" και πήγαιναν στην συναγωγή οι άθεοι δεν τις αποκαλούσαν κάπως και πήγαιναν σε πάρτυ για να γίνουν σκνίπα! Και αντίστοιχα οι άνθρωποι περπατούσαν στους δρόμους και φώναζαν "Καλά Χριστούγεννα!" ή "Χαρούμενο Χάνουκα!" ή (στους άθεους) "Εεε! Πρόσεχε τον τοίχοοοο!"

P.S.
Σταμάτησα να πιστεύω στον Άγιο Βασίλη, όταν η μάνα μου με πήγε να τον δω σε ένα εμπορικό κέντρο και αυτός μου ζήτησε αυτόγραφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου