Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Το "άλλο" πρόσωπο της Νομικής

Τις τελευταίες μέρες γίνεται έντονα λόγος για τα κρούσματα τόσο διακίνησης ναρκωτικών, όσο και παρεμπορίου έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Όχι αδίκως, καθώς το κακό έχει παραγίνει. Έμποροι ναρκωτικών πωλούν απροκάλυπτα τις παράνομες ουσίες τους. Εξαθλιωμένοι τοξικομανείς κάνουν σε δημόσια θέα ενέσεις στη γλώσσα, στα δάχτυλα του ποδιού, στα γεννητικά όργανα, στην κοιλιά. Η δυσοσμία είναι αφόρητη, καθώς τοξικομανείς και λαθρέμποροι αφοδεύουν όπου βρουν... Είναι ορισμένα απ’ όσα συμβαίνουν γύρω από το εμβληματικό κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας και τα οποία περιγράφονται σε μηνυτήρια αναφορά που υπογράφουν 78 διδάσκοντες της Σχολής. Η αναφορά προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. (Από την Καθημερινή)
 Σήμερα, βγαίνοντας από τη σχολή, στην οδό Μασσαλίας, μπροστά στα μάτια μας βρίσκονταν  δέκα περίπου άτομα, τα οποία προμηθεύονταν και έκαναν χρήση ναρκωτικών. Και το πιο τραγικό: δύο δρόμους πιο κάτω, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, γινόταν κάποια εκδήλωση (δεν πρόλαβα να μάθω τι ακριβώς) με φωτογράφους και "κοστουμαρισμένους" με πολυτελή αυτοκίνητα και στοιχειώδη παρουσία αστυνομικών. Επίσης, το πρωί, πηγαίνοντας στη σχολή, στους δρόμους δεν υπήρχε, όχι μόνο ίχνος ναρκωτικών (εκτός από τη στάση του μετρό, όπου βρήκαμε μια σύριγγα!), αλλά ούτε μετανάστες να κάνουν παρεμπόριο. Ο λόγος: συνάντηση προσώπων με υψηλόβαθμες θέσεις στον πολιτικό χώρο σε κοντινό κτίριο, όπως με ενημέρωσε φίλη μου που συνομίλησε με το σωφέρ ενός εκ των προσώπων αυτών.
 Την περασμένη φορά που παρατηρήσαμε κάτι αντίστοιχο, σε πολύ μικρότερη έκταση όμως, μιλήσαμε στους αστυνομικούς, οι οποίοι, απ' όσο καταλάβαμε, εφόσον δεν έχουν εντολή, δε μπορούν να κάνουν κάτι. Το αποψινό -και όπως φαίνεται συχνό και στο μέλλον φαινόμενο- ήταν σοκαριστικό. Το πότε θα δοθεί μια οριστική λύση είναι άξιο απορίας και αγανάκτησης. Ας μας πουν τουλάχιστον οι πολιτικοί πότε θα έχουν την επόμενή τους συνάντηση, για να πάμε να πιούμε εκεί κοντά καφέ. Γιατί μόνο στα μέρη που συχνάζουν πολιτικοί θα μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου