Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν #NOT

 Όταν λέμε βαρύγδουπες φράσεις όπως "Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν", ένας επιστήμονας στο M.I.T. και το Harvard πεθαίνει. Καλά, δεν πεθαίνει, αλλά τουλάχιστον σκίζει τα πτυχία του. Γιατί; Γιατί η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό πράγμα στην επιστήμη. Η ενέργεια. Η ύλη. Όλα πάντα αλλάζουν, μορφοποιούνται, μεγαλώνουν ή πεθαίνουν.
 Ο τρόπος που οι άνθρωποι προσπαθούν να μην αλλάξουν, ο τρόπος που προσκολλώμαστε στο πώς υπήρξαν κάπου, κάπως κάποτε τα πράγματα, ο τρόπος που επιμένουμε να πιστεύουμε, παρά το γεγονός ότι είναι αποδεδειγμένο από κάθε επιστήμη ότι όλα τα πράγματα στη ζωή είναι παροδικά, αυτό ναι, είναι αφύσικο. Η αλλαγή είναι σταθερή, είναι το "σιγουράκι". Το πώς θα βιώσουμε αυτές τις αλλαγές, εξαρτάται πάντα και εξ ολοκλήρου από εμάς. Μπορεί να το αισθανθούμε σαν καταστροφή, μπορεί σα μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
 Εάν ανοίξουμε τα δάχτυλα, χαλαρώσουμε τις γροθιές μας, εναρμονιστούμε με την αλλαγή, μπορεί να νιώσουμε έτσι την αδρεναλίνη να περνά σε κάθε σημείο του σώματός μας. Λες και κάθε στιγμή έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Λες και κάθε στιγμή μπορούμε να γεννηθούμε ξανά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου